- 4 średnie buraki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki octu winnego lub jeszcze lepiej cytrynowego
- 2 łyżki aromatycznego oleju, najlepiej z orzechów włoskich, może też być sezamowy
- Odrobina soli
- Szczypta cukru
16:49
Wielkanoc: Carpaccio z buraków.
Zdarza Wam się czasami, że musicie podać coś co musi efektownie wyglądać i być smaczne? Dla mnie to zawsze wyzwanie, zwykle gotuję dla dla siebie i bliskich osób. Wtedy liczy się przede wszystkim smak potrawy i uwzględnienie wszystkich preferencji żywieniowych, co przy większej ilości gości bywa dość trudne. Czasem muszę jednak podać coś co będzie wyglądało, wtedy jednym z moich pewniaków jest carpaccio z buraka. Można je podać jako dodatek do obiadu, można jako przystawkę albo element " zimnej płyty". Tak naprawdę jest banalne i błyskawiczne w przygotowaniu, dobrze też znosi pobyt w lodówce, a do jego przygotowania potrzeba tylko kilku składników.
Składniki na pełny talerz obiadowy:
AUTOR:
a
burak
,
buraki
,
carpaccio
,
carpaccio z buraka
,
efektowne
,
eleganckie
,
łatwe
,
obiad
,
przekąski
,
przystawka
,
szybkie
,
święta
,
wegańskie
,
Wielkanoc
,
z buraka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz